
GASZTRONÓMIA
BALATON-FELVIDÉK
ÍZEK ÉS ÉLMÉNYEK
A SLOWAVE GASZTRONÓMIAI KALAUZA
Különleges reggelizők, éttermek, bisztrók és helyi piacok várják, hogy ízletes kulináris kalandokkal gazdagítsák nálunk tartózkodásodat. Merülj el a térség gasztronómiájában és élvezd a Balaton-felvidék kulináris sokszínűségét, miközben a Slowaveben a lelked is feltöltődik! Romantikus vacsorára vágytok a naplementében, vagy egy autentikus helyi étteremben szeretnétek megkóstolni a régió specialitásait? Itt mindez csak egy karnyújtásnyira megtalálható.

ÉTTERMEK A KÖRNYÉKEN
Liget Kávéház és Étterem
A Liget Kávéház a Balaton partján, az Öregparkban kínál patinás, mediterrán hangulatot, gyönyörű panorámát és teraszos élményt. Itt a reggeli, a brunch vagy a könnyed ebéd minden pillanata a balatoni ébredések varázsát hozza el, a két világháború közötti polgári kávéházak eleganciájával fűszerezve.
-
Resti by Laurel – Csopak
A Csopaki Resti az ország legkisebb bisztró étterme, ahová csak tíz ember fér be, és amire még Michelin is felfigyelt. A csopaki vasútállomás, a látványkonyha és a kreatív degusztációs menük unikális kombinációja emlékezetes gasztronómiai élményt nyújt.
-
Víg Molnár Csárda – Csopak
Barátságos légkör, helyi alapanyagok és újragondolt klasszikusok várnak rád Csopak szívében. Jelmondatuk: “Ízek, Borok, Balaton”. Személyes kedvencünk: borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával.
-
Mór24 – Small plates&Natural Wine Bar – Balatonfüred
A Mór 24 nem csak étterem, hanem egy kulináris kaland is, ahol a small plate koncepció és a natúrborok izgalmas világa találkozik. Folyamatosan változó étlappal és Michelin minősítéssel várnak, hogy megmutassák, mi mindent tartogat a modern, természetközeli gasztronómia.
További infó: Mór24 – Small plates&Natural Wine Bar – Balatonfüred
-
Tihanyi Vinarius – Tihany
A Tihanyi Apátsági Présházból kialakított, rusztikus és modern ötvözetében újra gondolt Gasztrobár valódi gasztronómiai élményt nyújt. Gyönyörű teraszukról a nyugodt Belső-tóra, az impozáns Tihanyi Apátsági Templomra és a környező dombokra lehet rálátni.
REGGELI VAGY BRUNCH
Bab Kávézó
A Bab Kávézóban minden szem kávé gondosan válogatott és frissen pörkölt, hogy a reggeli pillanatok valóban élménnyé váljanak. Itt a reggeli nem csupán étkezés, hanem ráérős, kényeztető élmény, amely összehoz a barátokkal vagy a családdal, miközben a tökéletes kávé minden kortyban gondosan elkészített minőséget kínál.
-
Brunch 23
A Brunch 23 Tihanyban a reggeli nem csupán étkezés, hanem élmény: frissen sütött pékáruk, gondosan válogatott helyi alapanyagok és figyelmes kiszolgálás teremti meg a nap tökéletes kezdetét. Az 2024 májusi nyitás óta a tihanyi régió különleges ízeit és hangulatát hozza el minden látogató számára, hogy a reggel minden pillanata emlékezetessé váljon”
További infó: Brunch 23


HELYI TERMELŐI PIACOK
Káptalantóti Liliomkert – Káptalantóti
Fedezd fel a Liliomkert Piac egyedülálló vasárnapi hangulatát Káptalantótiban! Helyi termelők, kézműves finomságok, házi sajtok, isteni rétesek és házi pálinka vár, egy igazi közösségi élmény keretében. Ne hagyd ki!
-
Tihanyi Piac Placc – Tihany
Az igazi ízek és a művészi hangulat találkozóhelye. Fedezd fel a helyi termelők kincseit, kóstold meg az ínycsiklandó kézműves finomságokat és merülj el az egyszerre vidékies és művészi atmoszférában. Itt minden évszakban találsz valami különlegeset, ami garantáltan feldobja a napodat!
-
Badacsonytördemici Lábdi Piac – Badacsonytördemic
Szombat délelőtt a Badacsony lábánal egy igazi közösségi élmény vár! A környék gazdálkodóinak friss termékei, virágai és házi készítésű finomságai között barangolva megismerheted a termelőket, megkóstolhatod a helyi ízeket. Mindezt különféle tematikus programok és gyerekfoglalkozások teszik még emlékezetesebbé.
ÉTTERMEK TÁVOLABB
Neked főztem – Zánka
A Neked Főztem gasztrokocsma a Káli-medence kapujában egy valódi gasztronómiai gyöngyszem, amely a minőségi helyi alapanyagokra és a közösségi étkezésre helyezi a hangsúlyt. Az étterem az utóbbi években folyamatosan az ország legjobb 100 étterme közé került. Étlapján olyan kreatív fogások szerepelnek, mint a padlizsántatár kecskesajttal vagy a baconos zöldbabos harcsafilé.
-
Mi a kő – Köveskál
Minden szezonban a legfrissebb, helyi termelőktől származó alapanyagokból varázsolnak ízletes ételeket, melyek a hagyományos és modern konyhai technikák tökéletes ötvözeteként kerülnek a tálra. Legyen szó egy nyári tökfőzelékről, őszi vadételekről vagy egy ritkaságnak számító borjúról, az étterem mindig valami újdonsággal készül.
-
Istvándy Birtok és Borműhely – Káptalantóti
Az Istvándy Pincészet a Tóti-hegy oldalában, idilli környezetben kínál borkóstolókat, mangalicakolbászokat és szőlőleveket. A Balatonra néző terasztól a piknikbárig, a pince széles választékot és szabadidős tevékenységeket is kínál.
-
Kőróka BBQ – Mindszentkálla
A Kőróka Pincénél kézműves borok és autentikus, smokerben lassan sült BBQ vár! Mindezt a szellős teraszon csodálatos kilátással Hegyestűre és a Balatonra.


